Ő mondta

"Mindig is színésznő akartam lenni, kiskorom óta. Mindig azt játszottam, hogy anyuka vagyok és a húgom pedig a kislányom. Televízióban és moziban akartam színésznő lenni, nem csak a házunk körül."

" Vele dolgoztam, egy álom volt minden perce. Alig vártam, hogy  találkozzam vele nap mint nap. Ő a világ egyik legjobb színésze, és szerettem megfigyelni." – mondta amikor Denzel Washingtonnal forgatták a  A tűzben edzett férfi  cimű filmet. (2004)

"Szerintem Orlando Bloom édes. Egy díjkiosztón találkoztam vele. Jelölve voltam és nyertem egy díjat. Amikor felmentem a színpadra, nem volt lépcső, hogy felérjem a pódiumot a "Critics Choice" díjkiosztón, ezért neki kellett tartania engem. HOSSZÚ, HOSSZÚ ideig fogott!"

" Mikor hazamegyek, játszom a babáimmal és a plüssállataimmal, mintha igaziak lennének."

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy mindenféle filmben játszhattam. Az összes film, amiben szerepeltem, nagyon különböző, és az összes karakter is, amit eljátszottam, nagyon különböző. igazán szerencsésnek érzem magam, hogy játszhattam ezekben a filmekben."

"A színjátszás az, amit szeretek csinálni. A világért sem cserélném el. Nem úgy gondolok rá, mintha munka lenne. Ez igazán szórakoztató nekem. És a magántanulás tökéletes."

"Igazán normális ember vagyok. Csak szeretem szinészkedni."

"Vicces, hogy tudom, mit akarok csinálni -tudják, amikor felnövök. Vannak barátaim, akik azt mondják: "Ó, talán űrhajós leszek, vagy akármi." De klassz, hogy én tudtam mindig is, mit akarok csinálni mindörökké. Az első reklámomtól tudom, hogy színésznő szeretnék lenni."

”A kedvenc színésznőim Cameron Diaz, Julia Roberts és Julie Andrews.”

”Magántanuló vagyok, van egy tanárom, aki minden forgatásra elkísér.”

”Szeretem, ha minden tökéletes. Mindennek rendesnek kell lennie. A húgom 5 éves, ő sokkal rendetlenebb, mint én. Minden reggel elágyazok, minden tökéletes. Az összes cipőm rendezett. Ez szomorú. Egy kicsit olyan vagyok, mint Ray [Nagydumás kiscsajok”. V „Anyu és apu nem igazán rajonganak a mobiltelefonokért, és nem akarták megengedni, hogy nekem is legyen egy. A szülinapomra aztán kaptam egy csomagot Tom Cruise-tól, amiben egy teló volt, amit végül mégis megtarthattam.”

”Megtanultam, hogy nagyon fájdalmas az ha másokat kibeszéljük. Tudod, olvastam Oprah Winfrey idézetét, ahol azt mondta: "Fordítsd a sebeidet a bölcsességedre". Nem jó a pletykák elterjesztése.”

”Mikor egy filmforgatásra megyek, felkészülök a filmekre. Steven Spielbergtől 100 leckét tanultam naponta. Mindig úgy gondolom, hogy nem lesz még egyszer lehetőségem erre, ezért megpróbálok rengeteg információt gyűjteni az agyamba.”

”Az apám Dakota-nak nevezett, anyukám pedig Hannah-nak hívott. Tehát Hannah Dakota Fanning lettem.”

”Szerintem mindenki álma, hogy Oscart nyerjen. Szeretnék csak elmenni az Oscarra,  szórakoztató lenne. Az remek lenne!”