The Alienist (2018)

Magyar cìm: A halál angyala
Megjelenés: 2018. 01. 22.
Szerep: Sara Howard
Kategória: dráma, krimi

Az amerikai regényíró-történész Caleb Carr első nagy sikerét jelentette A halál angyala című könyv a kilencvenes években, ami magyarul is megjelent aztán több kiadásban. A TNT valósitotta meg és vitte képernyőre a Netflix nemzetközi forgalmazásában. A sorozatot teljes egészében Magyarországon forgatták, és a  főhőse is magyar. Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) a neve ugyanis annak a pszichológusnak, aki a 19. század utolsó éveinek New Yorkjában tevékenykedik, és aki különös érdeklődéssel fordul a bűnügyek irányába, azok lelki vonatkozásait igyekezve feltárni — nem mellesleg pedig meg is találni a tetteseket. A regény és a sorozat kezdetén egy minden eddiginél brutálisabb üggyel szembesül: egy megkínzott, megcsonkított gyerekprostituált holttestével. Kreizler az állandó társával és régi barátjával, a újságíró-illusztrátor John Moore-ral (Luke Evans) beleássa magát a rejtélybe, és hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal van dolguk. A hivatalos szervek felé viszont ezt nem olyan könnyű megmagyarázni, pláne mivel kívülállóként tevékenykednek, és sok alvilági, gazdasági és politikai érdeket is sértenek. A New York-i rendőrség fiatal, új vezetője, Teddy Roosevelt (igen, a későbbi elnök!) azonban megpróbál segíteni nekik, még ha óvatosan kell is tennie, akárcsak a hivatal egyetlen női dolgozójának, Sarah Howardnak (Dakota Fanning) is. Kreizlerék azért megkapják egy ifjú detektív testvérpár munkaerejét és segítségét is, hogy saját, a korban újnak számító módszereikkel próbáljanak meg a gyilkos nyomára jutni.

Online

Epizódok

1×01 – The Boy on the Bridge
Megjelenés: 2018. január 22.

A rendőrök egy fiúprostitúált megcsonkított testére bukkanak. Az ügy megoldására a rendőrség parancsnoka egy pszichológust vesz fel, hogy összekapcsolja a bűncselekményt  egy korábbi hasonló gyilkossággal. A pszichológus Dr. Kreizler a főiskolai barátjával közösen kezdenek el bizonyítékot szerezni az ügyben. Mindezek mellett csatlakozik hozzájuk Sara Howard, a rendőrség parancsnokának a titkárnője és az ifjú detektív testvérpár is, akik az újnak számító módszereikkel próbáljanak meg a gyilkos nyomára jutni.

1×02 – A Fruitful Partnership
Megjelenés: 2018. január 29.

Kreizler a sorozatgyilkos új áldozatára bukkan. Sara életbevágó nyomot hoz. Kreizler, Sara, Moore, Marcus és Lucius beszél Delmonicoval, és tájékoztatják ők arról, hogy össze fognak állni, hogy elkapják a gyilkost.

1×03 – Silver Smile
Megjelenés: 2018. február 05.

Az innovatív ujjlenyomat-eljárás alkalmazása arra viszi a csapatot, hogy fontos bizonyítékokat fedezzenek fel. Kreizler és Moore kihalgatták a tanút, hogy megtudják, mi történt Moore-al a bordélyházban.

1×04 – These Bloody Thoughts
Megjelenés: 2018. február 12.

Sara és Kreizler állást foglalnak az öldöklés képességével kapcsolatban. Moore egy fontos találkozót bonyolit le. Byrnes és Connor potenciális gyanúsítottak lesznek. Roosevelt a nyilvánosság körében vizsgálódik.

1×05 – Hildebrandt’s Starling
Megjelenés: 2018. február 19.

A csapat egy profilt épít a gyilkosnak. Moore és Sara egy meghitt pillanaton osztoznak. Kreizler egy régi mentora tanácsát hallgatja meg. Roosevelt végre lépéseket tesz.

1×06 – Ascension
Megjelenés: 2018. február 26.

A csapat csapdát állit  a gyilkos számára. Moore meglátogatja egy régi barátját. Kreizler önvizsgálatot tart miközben a gyilkos után vizsgál. Roosevelt a városi elit eseményének részese. Sara utána néz Kreizler múltjának.

1×07 – Many Sainted Men
Megjelenés: 2018. március 05.

Kreizler és Moore új vezetést követnek. Sara egy kórházba látogat, amely kényszeríti őt, hogy szembenézzen a múltjával. Cyrus visszanyeri egészségét. Byrnes és Conner a csapat ellen dolgozik. Marcus és Lucius új nyomot követnek.

1×08 – Psychopathia Sexualis
Megjelenés: 2018. március 12.

Kreizler és Moore DC-be utazik. Sara a saját igazságát követeli. Lucius bizalmasan kezeli Marcust. Byrnes és Connor szorosabbra veszik a nyomozást.

1×09 – Requiem
Megjelenés: 2018. március 19.

Kreizler gyászolja Maria halálát, miközben Sara előmozdítja a csapatot. Moore úgy véli, hogy a gyilkos megpróbálja újra lecsapni. Cyrus bosszút fogad.

1×10 – Castle in the Sky
Megjelenés: 2018. március 26.

Kreizler szembesíti magát a múltja démonaival. Moore elmondja Sarahnak az igazságot. Conner a saját kezébe veszi a dolgokat. A csapat végre lezárja a gyilkossági ügyet.